Telefoonnummer Zoeken

Ben je weleens benieuwd van wie je gemiste oproepen zijn? En heb je niet de behoefte om zelf terug te bellen? Je kunt telefoonnummers opzoeken. Op die manier ben je er zo achter door wie je bent gebeld en of het de moeite waard is om terug te bellen. Soms zie je dat het om telefonische verkoop of reclame gaat en weet je direct dat je geen contact hoeft op te nemen.

Zulke bedrijven zullen jou vanzelf weer terugbellen, als het nodig is. We gaan je vertellen hoe je dit het best doet en wat je vervolgens met die informatie kan doen.

Hoe zoek je een telefoonnummer op?
Er zijn verschillende manieren op een telefoonnummer en de eigenaar ervan te achterhalen. Zo kun je in een (online) telefoongids zoeken, maar is het ook mogelijk om hier speciale websites voor te gebruiken. Via www.vanwieisdittelefoonnummer.nl, bijvoorbeeld. Daar typ je het nummer in waardoor je gebeld bent, zodat de zoekmachine voor jou kan opzoeken welke naam en/of locatie hierbij hoort.

Is het een geldig telefoonnummer van een echt bedrijf? Of gaat het hier om iemand (of meerdere mensen) die aan oplichtingspraktijken doen? Je kunt maar beter zeker zijn van je zaak. Een telefoonnummer opzoeken is een kleine moeite.

 

Wat kun je te weten komen?

Zodra een telefoonnummer zoekresultaten oplevert, kun je verschillende dingen ontdekken. Zo is er soms een naam van een persoon of bedrijf zichtbaar en zie je in veel gevallen vanuit waar de beller zakendoet. Is dit een plaats in Nederland of betreft het een heel ander land? Vervolgens is het door middel van logisch nadenken al mogelijk om te bepalen of de beller betrouwbaar is.

Een openstaande rekening van een Nederlands bedrijf zal hoogstwaarschijnlijk niet afgehandeld worden door iemand die vanaf de andere kant van de wereld belt.

Wat te doen wanneer je een beller niet vertrouwt?
Ben je in gesprek met iemand die je niet vertrouwt? Voel je dan vooral niet verplicht om aan de lijn te blijven. Een oplichter weet van zichzelf dat het niet in orde is wat hij of zij voor elkaar probeert te krijgen. Daarom is het je goed recht om op te hangen, zodra je daar behoefte aan hebt. Je bent de beller geen verantwoording schuldig.

Weet je niet zeker of het om oplichting gaat, zeg dan eerlijk dat je het niet vertrouwt en dat je de verbinding gaat verbreken. Je hebt het gesprek dan in elk geval op een nette manier afgekapt.

 

Is aangifte doen noodzakelijk?

Wanneer je te maken krijgt met oplichtingspraktijken, is het belangrijk om hier melding van te doen. Er bestaan verschillende websites waarbij je zoiets kunt melden. Heb je een gesprek gehad met iemand waarin je persoonlijke gegevens hebt gedeeld? Weet dan dat het uit de hand kan lopen wanneer je gegevens in handen komen van iemand die er kwade bedoelingen mee heeft.

Het is dan ook zeker mogelijk om aangifte te doen, wanneer je het vermoeden hebt dat een oplichter jouw persoonlijke gegevens heeft. Wellicht is het nog niet te laat om vervelende situaties te voorkomen.