Wie heeft mij Gebeld

Een telefoongesprek komt niet altijd even gelegen. Word je gebeld en heb je geen tijd of zin om op dat moment op te nemen? Dan wil je vaak uit nieuwsgierigheid wel alsnog weten wie die beller was. Gelukkig zijn er manieren om te achterhalen wie jou gebeld heeft, zonder dat je daarvoor terug hoeft te bellen.

Dankzij handige websites als www.vanwieisdittelefoonnummer.nl achterhaal je makkelijk en snel wie de beller was. Dan weet je ook direct of dit een bekende van je is geweest of dat het hier om een reclamepraatje of zelfs oplichterij gaat.

Telefoonnummer opzoeken
Er zijn verschillende manieren om een telefoonnummer op te zoeken. Zo zijn zowel mobiele nummers als vaste lijnnummers te achterhalen. De mobiele nummers kun je invullen als ‘06…’ of ‘+316…’, afhankelijk vanuit welk land er gebeld wordt. Zo weet je zeker dat je alle mogelijkheden checkt.

Telefoonnummers met een vaste lijn kunnen ook met of zonder landcode opgezocht worden. Vervolgens zie je al snel van waaruit er gebeld is en vaak is de locatie van de beller ook zichtbaar.

 

Hoe gaan oplichters te werk?

Heb je een belletje gehad van een telefoonnummer uit een ver land en ken je daar niemand die met jou contact zou willen opnemen? Ga er dan maar vanuit dat het niet belangrijk is geweest voor jou als persoon. Het is dan ook beter om niet terug te bellen en ook niet op te nemen wanneer je weer gebeld wordt. Dit gaat vaak om het werk van oplichters.

Zij proberen mensen te bereiken, hen een product of dienst aan te smeren of zelfs door middel van bangmakerij en bedreigingen geld of persoonlijke informatie van hen te verkrijgen. Door niet op te nemen voorkom je een hoop narigheid en vooral een mogelijk vervelend gesprek.

Hoe weet je of men je probeert op te lichten?
Tegenwoordig is het best lastig om te bepalen of de beller aan de andere kant van de lijn goede bedoelingen heeft of niet. Een manier om daarachter te komen, is door te vragen of zij je op een later moment willen terugbellen. Doen zij opdringerig en proberen ze je alsnog over te halen, dan zit er vaak iets niet goed.

Zij willen dan namelijk voorkomen dat jij onderzoek kunt doen en erachter komt dat het om oplichtingspraktijken gaat. Een echt en betrouwbaar bedrijf zal jou de tijd en de kans gunnen om er even over na te denken en belt je op een later moment – wanneer het beter uitkomt – terug.

 

Niet opnemen in het vervolg

Voel je je niet prettig bij het gesprek en heb je het gevoel dat de beller jou probeert over te halen, terwijl je daar eigenlijk geen behoefte aan hebt? Kap het gesprek dan af en neem de volgende keer niet meer op. De beller merkt gauw genoeg of het nut heeft om nogmaals te bellen. Wanneer je niet meer opneemt bij het zien van zijn of haar telefoonnummer, is de boodschap snel duidelijk.

De ene beller houdt wat langer vol dan de ander, maar uiteindelijk zal hij of zij vanzelf stoppen met bellen. Laat je vooral nooit tegen je wil in overhalen om tot een bepaalde overeenkomst of aankoop over te gaan. Je bent dat aan niemand verplicht.